INTEGRUOTA PAMOKA “SVEIKA MITYBA”

    Spalio 17 d. 1a ir 1b klasių mokiniai dalyvavo integruotoje dailės/technologijų ir lietuvių kalbos pamokoje “Sveika mityba”. Kartu su mokytoja Venta Mikelėniene pirmokai gamino sumuštinius iš savo atsineštų maisto produktų ir išradingai juos patiekė. Smalsiai tyrinėjo savo ir draugų gardžius “kūrinius”, jų skanavo. Mėgavosi ne tik sumuštiniais, bet ir kvapnia arbata. Skaniai vaišindamiesi, pirmokai diskutavo, kurie produktai sveiki, o kurių geriau atsisakyti. Žiūrėjo vaizdo įrašą apie tai, kaip pasigaminti sveiką sumuštinį.

    Mokytojos Viktorija Vasilionok ir Vaida Dzekunskienė pateikė pirmokams įdomių užduočių apie sveiką mitybą. Vaikai žiūrėjo filmuką apie sveikos mitybos piramidę, dalyvavo mįslių konkurse, viktorinoje, žaidė žodžių dėlionę, skaitė, kūrė sakinius, piešė daržoves ir vaisius, kuriuos margino išmoktomis raidėmis.

       Integruota dailės/technologijų ir lietuvių kalbos pamoka mokiniams buvo įdomi ir naudinga. Jos metu mokiniai išmoko pasigaminti sveiką sumuštinį, pagilino žinias apie sveiką mitybą ir skaniai praleido laiką.