Ketvirtokų išleistuvės

     Birželio 16-ąją „Atžalyno“ mokykloje – darželyje nuaidėjo paskutinis skambutis ketvirtokams. Šventė prasidėjo išpuoštoje 4a klasėje, kurioje mokytoja Rasa Barkovienė ir mokytojos padėjėja Rima Mateikaitė organizavo paskutinę pamoką savo mokiniams.

     11-ą valandą šventinis šurmulys užliejo „Atžalyno“ mokyklos – darželio kiemą. Sugužėjo mokiniai, mokytojai, tėvai. Balionų ir gėlių apsuptyje degė aukuras. Renginys prasidėjo linksmu trečiokių šokiu. Mergaites paruošė DiDance šokių mokytoja Diana Petkuvienė. Šventę vedė trečios klasės mokinės Adrijana Vyšniauskaitė, Audronė Kuzavinytė, Adelė Vilkauskaitė ir Melita Tamkutė. Jos savo kalbomis ir linksmino, ir graudino. Mergaitės nebuvo tikros, jog vyresnieji jų draugai yra pasiruošę skrydžiui į gyvenimo tolumas ir mokslo aukštumas. Todėl skyrė ketvirtokams kelias užduotis, su kuriomis jie susidorojo puikiai. Ketvirtokai įrodė, jog yra šaunūs ir protingi, galintys kilti į viršų, skristi į savo pašaukimą, ieškoti gyvenimo prasmės ir pilnatvės.

     Renginio metu  aidėjo ketvirtokų dainos, mokytojų ir administracijos sveikinimai ir linkėjimai, tėvų gražūs žodžiai. Buvo dalijamos padėkos, pradinio ugdymo baigimo pažymėjimai, dovanojamos gėlės, pasodinta magnolija. Šventės pabaigoje dalyviai atliko ypatingą ritualą. Vaikai, mokytojai ir tėvai gavo po gintaro dulkių indelį. Gintaras – tai mūsų šalies ir visos Baltijos jūros pasididžiavimas. Jau nuo seno jis laikomas magišku ir turinčiu neįtikėtinų galių. Vaikai, mokytojai ir tėveliai turėjo pagalvoti apie savo svajonę, pasakyti palinkėjimą ir mesti gintaro dulkes į liepsnojantį aukurą, tikėdami, kad tai, ką jaučia ir sako, būtinai išsipildys.

    Išleistuves organizavo pradinių klasių mokytojos Vaida Dzekunskienė,  Violeta Kurlavičienė ir muzikos mokytoja Daiva Lazutkienė.  Jos linkėjo ketvirtokams sėkmingo skrydžio ir gražios vasaros.