INTEGRUOTA PASAULIO PAŽINIMO, LIETUVIŲ KALBOS, FIZINIO UGDYMO IR MATEMATIKOS VEIKLA „ŠIRDIES DARBAS“

Lapkričio 19 d. 4a klasėje vyko integruota veikla „Širdies darbas“, kurios metu buvo derinamos įvairios mokymo formos ir metodai. Mokiniai dirbdami individualiai, poromis ir grupelėmis atliko pasaulio pažinimo, įvairias gramatines, matematikos ir fizinio ugdymo užduotis. Plėtojo žodyną ir rišliąją kalbą kurdami mįsles. Žiūrėjo filmuotą medžiagą apie kraujotaką ir atliko užduotis.

Tardamiesi grupelėse, naudodamiesi papildoma medžiaga, mokiniai pildė aktyvaus metodo ŽNS lentelę. Savo klausimus ir atsakymus į juos pristatė klasės draugams. Kiekvienas grupės narys įsivertino nusipiešdamas pyrago dalį, kurios nusipelnė dirbant grupėje. Savo pasirinkimą argumentavo.

Susipažinę su kraujotakos sistema ir širdies darbu, padedant fizinio ugdymo mokytojai Ginai Bidvienei, matavosi pulsą ramybės būsenoje, po lengvo fizinio krūvio ir po didelio fizinio krūvio. Gautus rezultatus pavaizdavo diagramoje, apibendrino, padarė išvadas ir pristatė klasės draugams.

Nuoširdus ačiū ketvirtokams už Jų darbą ir kantrybę. Sprendžiant iš mokinių įsivertinimo ,,Pirštinės“ integruota veikla pasiteisino ir buvo sėkminga. Mokytoja Rasa Barkovienė