EDUKACIJA – DOVANA „FOSILIJŲGAMYBA“

Lapkričio 21 d. geriausiai besimokantys 2-4 klasių „Atžalyno“ mokyklos – darželio mokiniai gavo dovaną – edukaciją „Fosilijų gamyba“. Smagu, kad puikiai besimokančių mokinių iš kiekvienos klasės susidarė net po kelis, o tai rodo, kad mūsų mokykloje mokslas yra tikrai svarbus.

Į ugdymo studiją ,,Menų vaikai“ atvykę mokiniai šildėsi arbata su sausainiais, dalinosi gerąja patirtimi apie tai, kaip jiems sekasi taip gerai mokytis. Paskui susipažino su fosilijų samprata, kilme, struktūra, įvairove, įdomiais faktais. Po teorinių žinių paniro į praktiką – kiekvienas pagamino savo fosiliją, užpiltą smėliu ir specialia medžiaga, kurią galėjo neštis į namus ir po kurio laiko, pilnai sustingus, kruopščiai nuvalius ieškoti, kokia fosilija gavosi. Mokiniai dirbo kūrybingai, gvildendami temas apie dinozaurus, išnykusius padarus, jų liekanas ir kitus jiems įdomius dalykus. Laikas praėjo smagiai, naudingai ir išskirtinai.

Įdomu tai, kad paklausus, kokia gerų mokslo rezultatų sėkmės paslaptis, vaikai atsakė, kad labai elementari – tiesiog nepamiršti kiekvieną dieną atlikti klasės ir namų darbus.

Parengė socialinė pedagogė Dominika Novickienė