Teksto suvokimo viktorina

2019 metų lapkričio 12 d. Vilniaus „Atžalyno“ mokykloje-darželyje vyko jau tradicija tapusi teksto suvokimo viktorina. Renginys organizuojamas trečius metus, siekiant paskatinti mokinius domėtis literatūra, pagerinti teksto suvokimo įgūdžius. Šiemet viktoriną rengė mokytojai Romas Vorevičius ir Rasa Vedrickienė.

Viktorinoje dalyvavo po penkis mokinius iš 3a, 4a ir 4b klasių. Mokiniai buvo suskirstyti į 3 grupes. (Skirstymui buvo pasirinktas metodas, sustatant vaikus į eilę pagal gimimo mėnesį ir išskaičiuojant pirmais – trečiais).

Pirmasis turas: komandos gavo po tris patarles\priežodžius ir turėjo pasitarę paaiškinti. Už tiksliai paaiškintą patarlę\priežodį mokiniai gaudavo po tašką, jei netiksliai apibūdindavo gaudavo pusę taško. Po pirmojo turo liko dvi geriausiai pasirodžiusios komandos.

Antrasis turas: mokiniams buvo perskaityta ištrauka iš K. Kasparavičiaus teksto „Kiškis Morkus Didysis“. Tuomet pasitardami turėjo atsakyti į 10 klausimų. Laimėjo komanda, teisingai atsakiusi į daugiau klausimų.

Trečiasis turas: kiekvienas laimėjusios komandos narys gavo po užduotį: sukurti rišlų tekstą, kad visi žodžiai prasidėtų iš P raidės. Laimėjo mokinys, parašęs ilgiausią rišlų tekstą.

Visi dalyviai gavo padėkas, o nugalėtojai – diplomus.

Laimėtojai:

I vieta – Darja Ponkratenko

II vieta – Jonas Šiaurys

III vieta – Adrija Dzekunskaitė

plakatas_2 (1)