3A KLASĖS EDUKACINĖ IŠVYKA Į DRUSKININKUS

Spalio mėn. 3a klasės mokiniai vyko į vieną seniausių ir didžiausių Lietuvos kurortų – Druskininkus. Atvykusius į Druskininkus,prie muzikinio fontano, mus pasitiko maloni, nuotaikinga ir žavinga gidė Plepi Ponia Birutė, kuri papasakojo iš kur kilo Druskininkų kurorto pavadinimas. Po to stebėjome fontano muzikinį spektaklį. Po muzikinio spektaklio Plepi Ponia parodė, kur įsikūrusi Druskininkų valdžia. Vėliau patraukėm link istorinio M. K. Čiurlionio paminklo skverą, kur išgirdome įsimenantį, jaudinantį pasakojimą apie didį dailininką ir kompozitorių. Pabuvojome „Flores“ ir  „Aqua” erdvėse bei pasigrožėjimo centro interjeru, puikiais augalais žiemos sode, nuostabiomis kompozicijomis. Ragavome mineralinio vandens, o prie sūraus šaltinio gavome palaiminimą. Sužinojome apie „caro laikų“ gydyklas – senąjį gydyklų pastatą.

Atsisveikinę su Plepia Ponia patraukėm atokiau nuo Druskininkų centro, kur ant Ratnyčėlės upės kranto gyvena talentingas skulptorius Tauras Česnulevičius ir menotyrininkė Aušra Česnulevičienė. Jų sodyboje mūsų laukė edukacinė programa –  „Sūri pamoka“. Tapome tikrais menininkais: minkėme tešlą iš druskos, gaminome suvenyrus. Kol suvenyrai kaitinosi krosnyje, apžiūrėjome druskos skulptūrų ekspoziciją ir pasigaminome darbelį iš druskos kristalo. Surengėme pasigamintų  gaminių parodą, pasigrožėjome ir pasidžiaugėme vieni kitų dirbiniais. Druskos studijoje susipažinome kaip dirbti su druska ir pajusti kūrybos džiaugsmą.

Pakeliui namo užsukome į vieną lankomiausių Dzūkijos objektų – Merkinės Piramidę. Kilome į aukštą apžvalgos bokštą iš kur atsivėrė įspūdinga Nemuno panorama ir pasigrožėjome Dzūkijos miškais.

Mielai pasidalijome su Jumis patirtais įspūdžiais ir džiaugėmės įgyvendintais išvykos tikslais ir įgytomis žiniomis bei patirtimis.

Parengė pradinio ugdymo mokytoja Rasa Barkovienė