1A KELIONĖS

Neseniai žengę pirmuosius žingsnius mokslo ir žinių keliu ,,Atžalyno” mokyklos–darželio pirmokai turi kuo pasidžiaugti.

Vos įpusėjus rudeniui, 1a klasės mokiniai, lydimi mokytojos Vaidos Dzekunskienės, keliavo į specializuotą astronomijos ir gamtos mokslų informacijos centrą – Vilniaus universiteto planetariumą. Didžioji dalis mokinių neįprastame pastate lankėsi pirmą kartą. Jie dalyvavo edukacinėje pamokoje ,,Mano pirmosios žvaigždelės”. Tikroviškai atvaizduotame dangaus skliaute vaikai tyrinėjo žvaigždeles, žvaigždynus, regėjo kometas, planetas, klausėsi pasakos apie tai, kodėl Mėnulis su Saule niekada nesusitinka.

Lapkričio mėnesį pirmokai susipažino su Valdovų rūmais. Atvykę į šį didingą pastatą, 1a klasės mokiniai buvo papuošti karūnomis. Jie čia išgirdo Valdovų rūmų kūrimo ir atkūrimo istoriją, vaikščiojo rūmų rūsiais, erdviomis menėmis. Regėjo prabangius baldus, valdovų sostus, ginklus, auksinius papuošalus, senovinius pinigus ir kitas istorines įdomybes. Įspūdį paliko šiandieninio Vilniaus panorama, kurią iš Valdovų rūmų bokšto tyrinėjo smalsios vaikų akys.

Šios edukacinės kelionės mažiesiems pirmokams paliko gerą įspūdį ir sužadino norą keliauti, atrasti ir pažinti kitas neregėtas lankytinas vietas.