Kviečiame vertinti ir balsuoti už lietuvių autorių knygas vaikams bei paaugliams

Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kartu su IBBY Lietuvos skyriumi kviečia dalyvauti apklausoje (www.lnb.lt/100knyguvaikams) dėl reikšmingiausių lietuviškų knygų vaikams ir paaugliams.

Tai vienas iš projektų, skirtų artėjančiam Nepriklausomos Lietuvos šimtmečiui. (Idėjos autorius ir projekto vadovas Kęstutis Urba.)

Apklausos dalyviai 500 knygų sąraše turėtų pažymėti nors 20 (tačiau pageidautina – visą 100) tų, kurios yra įsiminusios kaip meniškos, brandžios, vertingos etc. (Rekomenduojamus vertinimo kriterijus rasite antrame apklausos puslapyje.)

Reikšmingiausių knygų sąrašas mums būtų labai svarbus pristatant lietuvių vaikų literatūrą plačiajam pasauliui, svarstant leidybos ir skaitybos problemas, diskutuojant dėl pagrindinės mokyklos programų ir dar daugeliu kitų atvejų.

Sąrašas bus sudaromas sumuojant skaitančiosios visuomenės ir ekspertų komisijos nuomonių rezultatus. Mums labai svarbus kiekvieno suaugusiojo skaitytojo atsiliepimas, ypač laukiami mokytojų, bibliotekininkų, auklėtojų, tėvų ir senelių balsai.

Puikiai suprantame, jog sudaryto “šimtuko” patikimumas priklausys nuo kiekvieno apklausos dalyvio entuziazmo ir atsakomybės jausmo.